Työnantajamielikuva on kilpailuvaltti
Hyvä työnantajamielikuva on kullanarvoinen etu, jolla on iso merkitys yrityksen menestymiseen markkinoilla ja kilpailukykyyn osaavista työntekijöistä. Positiivinen ja innostava työnantajamielikuva on yrityksille yhä tärkeämpi kilpailutekijä.
POSITIIVINEN TYÖNANTAJAMIELIKUVA
Oletteko houkutteleva yrityksenä?
Työnantajamielikuva on yhteydessä yrityksen kaikkeen tekemiseen, niin arvoihin kuin tapaan tehdä työtä. Työnantajamielikuvalla tarkoitetaan yrityksen mainetta työmarkkinoilla ja mielikuvaa yrityksestä työnantajana. Mielikuva rakentuu yrityksen toimintatavoista, henkilöstöpolitiikasta, yritysarvoista, prioriteeteista ja yritystoiminnan päämääristä. Hyvä työnantajamielikuva on kullanarvoinen etu, jolla on iso merkitys myös liiketoiminnan menestyksen kannalta. Onnistuneella työnantajamielikuvalla yritys houkuttelee parhaat osaajat itselleen. Positiivisesta ja innostavasta työnantajamielikuvasta onkin tullut yrityksille entistä tärkeämpi kilpailutekijä. Työnantajakuva ei kuitenkaan synny hetkessä vaan sen rakentaminen vaatii pitkäjänteistä ja sisukasta työtä, eikä oikotietä onneen ole.
VIESTI YRITYKSEN ARVOISTA
Sisäinen ja ulkoinen mielikuva yrityksestä
Keskeisessä roolissa työnantajakuvan luomisessa on yrityskulttuuri, jonka yksi näkyvimmistä elementeistä ovat tyypillisesti yrityksen arvot. Mitä selkeämmät ja helpommin omaksuttavammat arvot ovat, sen varmemmin ne näkyvät toiminnassa ja heijastuvat myös työnantajakuvaan. Erinomainen työntekijäkokemus pitää yrityksen nykyisen henkilöstön tyytyväisenä ja houkuttelee uusia tekijöitä. Työntekijöiden kokemukset ovatkin tärkeässä roolissa työnantajamielikuvassa. Monissa yrityksissä yksi kilpailuelementeistä on persoonalliset henkilöstöedut.
Työnantajamielikuvalla on merkittävä rooli myös rekrytoinnissa. Nykypäivän rekrytointi on muuttunut kilpailuksi parhaista osaajista ja tämän myötä myös osaajat ovat entistä kriittisempiä valitessaan työnantajia. Hyvä työnantajamielikuva helpottaakin rekrytoijan työtä, kun sopivia hakijoita ilmoittautuu haastaviinkin hakuihin riittävästi. Hyvä työnantajamielikuvakuva on organisaatiolle hyödyllinen myös muilla tavoin. Työnantajakuva nostaa lojaalisuuden tasoa ja vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta.
Kotitoimistot ovat osa yrityksen toimintaa
Nykyiset työntekijät kannattaa pitää tyytyväisinä ja sitoutuneina kuuntelemalla heidän tarpeitaan ja huolenaiheitaan. Palautetta on hyvä kerätä ja se tulee ottaa huomioon yrityksen kehittämisessä. Työtehon ja työhyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että kalusteet ja työvälineet ovat asianmukaisia myös etätyössä. Moni yritys onkin ottanut käyttöönsä erilaisia etätyöpiste-etuja, joita henkilöstö voi käyttää omien tarpeidensa mukaisesti. Investointi etätyön ergonomiaan ja tehokkuuteen maksaa itsensä nopeasti takaisin. Nyt kannattaakin päivittää etätyöpisteet viihtyisimmiksi ja tehokkaammiksi valikoimamme laadukkailla kalusteilla.
Vaikuta kalustevalinnoilla
Parannettaessa työnantajamielikuvaa on tärkeää olla johdonmukainen ja sitoutunut pitkäjänteiseen työhön. Yrityksen maine rakentuu ajan myötä, ja on tärkeää olla johdonmukainen yrityksen arvojen ja lupauksien suhteen. Pienet asiat ja valinnat tekevät työskentelemisestä mielekkäämpään sekä tuovat hyvää mieltä arjen keskelle. Kannattaak panostaa laadukkaisiin työpisteisiin ja ergonomisiin, tyylikkäisiin kalusteisiin, jotka tukevat työhyvinvointia.